Sunday, July 10, 2011

Susah nak sebut~~

Susah nak sebut ~~ I'M SORRY~~


ini lah keadaan awan dkt sini.. snap2..mendung saje.. :)

As'salam.. Happy weekend :).. selamat petang :).. hari ni cuaca best woo.. tadi hujan kejap, ni mendung, tidur pun syok ni.. Lunch tadi pun ala2 western x blh blah betul, i need rice..ibu takda, keja saya terkapai2 tak tau nak masak apa dah bosan kot masak benda yang slalu dah makan, jadinya makan sandwich prata dengan bihun kari .. sandwich prata tu first time buat, wa la wehhh.. boleh buka kedai makan cam gini :)... cukup..cukup.. penat asik cakap pasal makan, sekarang ni nak cakap pasal ini 
" SUSAH NAK SEBUT~~ I'M SORRY"

kucing ni muka innocent, comel cair saya hehe
"maafkan saya, i'm sorry, maaf awak, saya tahu salah saya, sorry" haaa..mcm2 gaya lah kalau nak cakap perkataan ini, tapi kalau nak tahu perkataan ini lah orang payah nak cakap sebab ~~~ EGO~


perempuan ke, lelaki ke sama saje, ego, masing2 ada ego, masing2 nak pertahankan ego, maruah.. Tahu tak, seseorang yang berjaya mengucapkan " MAAFKAN SAYA" merupakan orang yang paling mulia hatinya, sebab he/she manage put aside their ego.. faham? kadang2 payah nak cakap benda ni, ada yang fikir " hello, bukan salah aku, apasal aku yang nak kena cakap dlu, biarlah die ckp dlu" .. ada yang fikir " apa minta maaf, not my style, image kena jaga" ada yang lagi teruk " perlu ke minta maaf" sini aku nak brainwash sikit.. 

haa..nak ke kena brainwash sampai macam ni..(thanks en. google) 

Dengan minta maaf, segala masalah paling besar dalam dunia ni pun dapat diselesaikan, dalam sesebuah negara pun kalau tengah bergolak, bergaduh dengan negara lain, dengan hanya " MINTA MAAF" segala masalah dapat diselesaikan, kadang2 ada yang terus jadi KAWAN BAIK.. so tak nampak lagi ke istilah " I'M SORRY" itu sangat besar maknanya..Once, someone dah minta maaf, even betapa besarnya impak die bagi dekat anda, terima dengan hati yang terbuka sebab orang tu dah sedar diri dia dah lakukan kesalahan, dia ada inisiatif nak memperbaiki keadaan yang sudah runcing. Lupakan apa yang berlaku, muhasabah diri, mungkin apa yang berlaku ada sebabnya, mungkin sama2 silap, jadinya minta maaf sama2, tak payah rasanya nak tunggu orang tu minta maaf dlu ke, kau dlu ke yang kena minta maaf.. dalam sesuatu konfik yang berlaku KEDUA-DUANYA BERSALAH.. itu teori aku... pergaduhan takkan berlaku kalau dua2 tak salah faham, dekat situ dah nampak dua2 salahkan.. so be mature.. BUKA MULUT, cakap SAYA MINTA MAAF, dan yang lagi sorang BUKA HATI, TERIMA MAAFNYA DENGAN HATI YANG LAPANG.. 
:) itu saje cakap2 hari ini :) Saya pun nak minta maaf dekat siapa2 yang terasa :) :) 
SENYUM SELALU :)

4 comments:

hafizulhakim said...

superjunior pn x ego nak sebut sorrysorry. hii :)

ainina rasidan said...

fizul : haha..superjunior tu xda ego gamaknya hahaa.. sorry, sorry hehe.lama dah tak dengar lagu tu

KuNanGKuNanG said...

ckp je la kan. pe susah.meh i ajar kan.."i'm sorry...maaf ye awak...".kih3x

ainina rasidan said...

kunangkunang : hehe.. i'm sorry too heheh