Monday, July 11, 2011

ini saya nak luah :)

INI SAYA NAK LUAH~~~

Selamat malam... malam2 ni patutnya waktu dah sepatutnya dah tidur, tapi aku.. MASIH SEGAR matanya, kena paksa juga mata ini tutup... b4 tu, mcm dah terbiasa akan buat satu entry dalam satu hari, tak pun dua tiga entry satu hari, rasanya macam ini entry yang terakhir untuk bulan ini sajo huhu..kalau jadi esok dah start mulakan hari2 macam dulu balik, dah jarang buka twitter, fb, blog comfirm akan bersawang lepas ni... kembali ke dunia yang sebelum ini menjadi dunia saya..balik ke kampung halaman mencari sesuap nasi untuk dijadikan alas perut ( fine rasa nak penampar je ayat kau ainina kau balik kampung makan bertambah2 kali gandanya) yeahhhh..!!!! finally balik juga..boleh jumpa orang tercinta.. yeahh.. AQIL.. haaa.. sangat tercinta dihati sanubari ku.. smlm rindu sangat sama dia, tiba2 mummy aqil call mlm td, kalau jadi nak amek kakak balik tanjung karang. balik bukan sebarang balik, balik kerja sana.. bukan goyang kaki.. maksu dalam process buka kedai baru, banyak benda lah nak kena buat, settle down, ada benda yang mampu aku tolong, aku tolong mcm angkat barang ke.. hehe..itu je kot..takkan nak tlg angkat duit pula... rasa seronok sebab balik saya blh jumpa nenek, :)jumpa sepupu tercinta dua orang tu dah asik2 msg tanya " kakak gege bila nak balik" .. " nina taknak balik sini ke" ayat tak menahan " sekarang dah sombong taknak balik pun kan " fine,, fine.. fine.. sini ingin diberi penjelasan yang terang lagi jelas.... 

Ada benda keep silent is better, but sometimes we need to speak out loudly.. supaya jelas lagi terang..
Saya ~~~ di sini kakak gege aka nina aka kakak comel .. nak mohon maaf kepada yang di sana, dan yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam hal ini(mcm apa dah) kakak sem 1 ni mcm sibuk sikit, kakak bukan sombong ke apa ke, kakak ada kerja nak settlekan huhu..kakak tak penah lupa lah dekat anda smua.. yang pasal cuti sem ni ramai tanya kenapa tak balik2 sana kan.. kakak bru involve dalam satu club ni, hari tu ada pergi perlis seminggu, then balik tiba2 dapat offer jadi seki, then supposely on 24 july kakak kena pegi meeting,.. dan kalau boleh kakak nak pergi daki gunung ledang on 15 july ni.. huhu.. tapi .. takpelah forget it.. huhu... banyak kena settle down bulan lepas dan bulan ni, after this kakak dah tak boleh nak suka suki ..open new sem kakak dah sibuk, kakak x blh nak balik selalu dah, tapi kakak tak lupa di sana.. sikit pun tak.. rindu orang2 di sana, dlu kalau cuti2 mesti lepak di sana,.. sekarang je mcm susah sikit, di sana smua fahamkan this year was a tough year for me and my family...jadinya family first,,my parents lagi penting untuk keadaan mcm2 ini.. hati ibu bapa perlu dijaga dulu :).. :).. sometimes people change for a good reason... mungkin ada yang tersinggung, mungkin ada yang rasa kejam kenapa dia lakukan mcm ni.. tapi untuk kebaikan semua.. mungkin masih ada yang kabur apa yang berlaku, tapi untuk kebaikan semua :).. nanti kakak dah balik, kita pergi jalan mcm dlu2 lagi ea :)... 
p/s : lagi 10 hari dah nak sampai, saya rasa mcm seronok sbb blh bersama sepupu yg sorang tu sambut sama2 :).. 

2 comments:

hafizulhakim said...

kakak ni baikla :)

ainina rasidan said...

hafizul : hehe.. kakak ni mmg baik, baru tau ke hehe