Thursday, July 7, 2011

Cari2 Makan~~

Cari2 Makan~~~
Morning.. :) Mulakan pagi ini dengan senyuman, bosan2 godek2 En.google teringat pula beberapa kedai makanan yang dah lama aku tak singgah, lama lah juga. dah lama tak rasa makanan dekat kedai2 berkenaan
masa zaman muda2(muda juga skrg) zaman2 masih hingusan selalu juga pergi kedai makan ni sebab free kan, ada orang bawa hehe.. tiba2 rasa lapar pula, makan lempeng pagi ni tak cukup lahhh.. check it out ~~~

WARUNG IBU NASI AMBENG
 tak penah makan dekat sini, tapi penah makan nasi ambeng dkt kedai ni tapau bawa balik, area Kuala Selangor kedudukannya tepi jalan, nampak je kedai die, nasi die SANGAT SEDAP PLUS banyak!!! makan untuk 3 orang agaknya, lauk campur2 hehehe.. suka2.. 

ada num boleh lah call :)

lebih kurang mcm ni lah gaya nasi tu, (dri en.google) 

Restoran---- (Atas bukit Bukit melawati tak tau nama hehe)
tak tau nama kedai tu, tapi tak silap kedai tu dah lama ada, naik je dkt Bukit Melawati ni, ada satu kedai atas bukit, ala2 rumah mcm kena tinggal gitu, tapi rupanya KEDAI MAKAN!!!.. sangat sedap lagi2 lamb chop, nasi goreng, chicken chop arrr..smua lah.. cuba try harga pun blh tahan sambil makan sambil tgk monyet hehe.. dkt Kuala Selangor juga :) 

Pantai Remis, Selangor
 Haaa..siapa yang suka ala2 seafood tu boleh lah try dkt sini, rasa2 nk pegi kelembang, umbai (melaka) tu mcm jauh, pegi yang dekat2 sudah, tepi pantai lagi tu,. agak2 nk release tension blh lah pegi tepi pantai ni, aku rasa mcm perlu dan wajib je aku pergi sini sekarang!!!!!  makanan dia boleh tahan juga, baru saje renovation, bersih pun bersih, boleh blah lah.. selalu juga dlu2 pergi sini, seminggu sekali kadang2.. dlu maksu dgn paksu slalu bawa sebab dlu masa cuti2 je duduk sana, cuti sem ni je tak pergi sana lagi, bila entah nak start keja nya huuuuu......
sekarang dah cantik dah, ini before renovation.. 

Satay Hut, Tanjung Karang
nak cari satay yang besar!! boleh datang sini Satay Hut, Tanjung Karang, lokasi tepi jalan  before traffic light 
mee bandung die pun boleh tahan, weee..rindu nak makan satay dekat sini :(.. huhuhuhu... kalau dlu naik jemu dah makan dekat sini sebab kedai ni dekat je dgn kdai paksu wee promote kejap ( cawangan Jakel, skrg dh nak berpindah ke Sungai Besar, sila2 lah jenguk di sana ea ..dah nak raya ni boleh jenguk2 kain dkt sana, ala2 jakel dkt kl dgn shah alam gituu)

sebenarnya banyak lagi contoh Restaurant Bestchoice, Tanjung karang (lokasi depan kubur, bukan mcm cite hantu tu, kdai die dkt deretan kedai2 depan kubur dan jambatan dkt tanjung karang, dkt sana sedap, plus xyah nk berpanas sgt, aircond ada no hal, tapi kedai ni pelik asal die letak tv dkt luar kedai?? orang makan dkt dalam,sampai skrg aku bingung kalau fikirkan huuu..

Restaurant waterfall,Kuala selangor, ok fine!!! sini sangat sedap!!! lagi2 tauhu jepun die, sini chinese food punya kedai maaa..sangat sedap, selesa!! udang ketak pun sedap juga..ok fine rasa lapar dah mali.. mali.. rindu nak makan dkt sini, sangat!!!!!! 

kenapa lah smua nye area kuala selangor dengan tanjung karang kann.. sebab sini lah dlu aku bermain2, makan2 masa cuti2 sekolah, cuti sem...dlu lah.. skrg ni boleh je kalau nk pegi, orang bawa please.. yeahhhh.. selamat hari khamis :)

6 comments:

hafizulhakim said...

sedapnya makan. :) xtau plak byk kedai mkn best2 area ni. :D

ainina rasidan said...

fizul : yeahh.. boleh lah try lepas ni :) dekat saje dri sana :) :) sedap2.. sangat sedap hehe :)

KuNanGKuNanG said...

kat warung ubu tu lauk semua pedas2..along kalau mkn mesti peluh2..he3

ainina rasidan said...

kunangkunang: hehe..sedap2.. nina tk penah makan sana, slalu tapau nasi ambeng dia je hehe

Anonymous said...

Kedai yg ade kat bukit malawati tu dah Pindah ke tepi tesco, name Malawati Steak House, famous with chicken chop (original sauce)

Anonymous said...

Kedai yg ade kat bukit malawati tu dah Pindah ke tepi tesco, name Malawati Steak House, famous with chicken chop (original sauce)