Wednesday, November 23, 2011

~ DINING ETIQUETTE

~ Dining Etiquette

as'salam... hari ni topik pasal DINING ETIQUETTE ataupun etika di meja makan, this sem, ada course protokol, so nak taknak memang kena study benda ni pun, today is our good days!!!!!! we learnt the proper ways mcm mana nak act, manner and so on masa dkt dining table, such a valuable lesson , before ni main redah je nak pegang knife, fork, spoon, napkin bagai tu,.after this session kira kalau bawa pegi hotel 10 star tu boleh laaaaaaaa..heeee...

some of silver ware 
kadang2 benda macam perlu juga kita tahu, for good reason dan benda ni pun  mcm ilmu, sangat seronok bila Puan Farah cakap our lesson today ialah pasal dining etiquette, sambil belajar dapat makan sedap2.
there are some Do's and Don'ts and manner masa di meja makan,
from here, you can learnt some basic manner of dining etiquette :)

and here some of picture masa session tu berlangsung


menu tadi 

mushroom soup, seafood cocktail x sempat nak snap gambar


Grill Cajun Chicken


Warm Brownies :)

and here one of the link yang tunjuk macam mana masa etika di meja makan




2 comments:

Cik Rose Cute said...

sedapnya...

ainina rasidan said...

cik rose cute : sedap2, lagi2 brownies tu sangat sedap