Friday, September 16, 2011

~ Minggu yang memenatkan

Minggu yang memenatkan

minggu ni rasa penat sangat, rasanya pernah juga rasa masuk sem baru, tapi sem ni rasa penatnya berlipat kali ganda, masuk2 sem banyak benda nak kena fikir on the spot, rushing ke sana, ke sini, uruskan kolej bagai, duduk pun tinggi melangit tingkat 9, alhamdullilah, walaupun atas langit tapi perlu bersyukur ada tempat berteduh cuba semakin tinggi tingkat, semakin malas nak turun, dan semakin kurus lah kot sebab malas nk trun makan ( boleh ke terima alasan ni) 

Beban saya taklah seberat orang diatas saya yang memegang jawatan lagi tinggi, tapi bila hidup dah 4 bulan terbiasa dengan keadaan selesa, bila masuk jadi kalut2 mcm ni, sampai tadi mlm pegi makan kawan cakap " apasal mcm tak terurus kau ni, selalu kau kluar kemas , tudung pun elok, ini lain mcm ni " err..awat compang campeng sangat kahh.. :), hopefully program hari ahad ni berjalan dengan lancarnya, nervous pula first time buat benda2 mcm ni,

minggu ini juga class dah start, agak blur masuk class pertama, tiba2 lecturer dah cakap pasal assignment dan bagi assignment ???? rasa tak terkejut beruk class pertama dah mcm tu, huuu.. mental dan emosi terganggu kejap heeee.. tak blh adapt lagi maybe makan rendang banyak sangat sampai tepu otak, tak boleh berfikir, dalam class pun mcm blur2 je.

minggu ni tak balik, sedih smua orang duk pakat balik rumah, floor saya sunyi sepi, next week pun xdapt balik dah dapat pesanan ada meeting HARI SABTU! saya nak balik jumpa katil :(, minggu ini juga banyak benda dah jadi macam2 benda jadi, yang baik, yang kurang baik, maybe i cannot handle two things at the same time :(, mungkin ada yang sedang mengganggu fikiran, sampai semua benda dibuat ada sahaja yang tak betul sampai satu ketika api amarah keluar tempiasnya kena kepada yang tak sepatutnya, I'm sorry...

Hidup perlu sentiasa teratur, pandai membahagikan masa untuk sesuatu benda, jangan campur aduk semua benda sampai jadi mcm bubur lambuk (tapi sedap). sekarang hidup mcm celaru, tak stabil lagi, apasal entah.. too many things nak kena fikir agaknya (baru sem 2 kak oi, blum sem 6) rasanya perlu pergi bercuti ke pantai lah tenangkan diri sorang2 di sana heee..ada sape2 nak sponsor :) GUTE NACHT !!! :) 


2 comments:

aleen aiden said...

hee,alin pon klo taim xbrape rajin nak bersiap,g tapau makan dgn tudung comot,xde nak bedak2 muke tu,memang serabut juga.huuu
semoga semuanya akan lebih mudah utk kamu.slamat kembali ke kampus. ^_*

ainina rasidan said...

aleen aiden : hi alin :) kan, penatlah bila dah start msuk sem baru ni sangat penat huhu